Krizsán Csaba     marketing kivitelező     komplex vevőszerző rendszerek

5 videó marketing tipp, ami az egekbe repíti az eladásaidat

Mindenhol azt harsogják, hogy videózz! De miért is? Ebben a cikkben felfedem a titkot. Nézzük meg, hogy miért is olyan fontos a videós megjelenés és hogyan lesz ettől több eladásod.

Miért kell a videó?

Minden fórum, minden marketing guru azt harsogja, hogy videózz, videózz! De miért is? Megpróbálom elmagyarázni. Ennek két fő oka van.

Megismernek

Minden terméknél, és ez a legtöbb termékek esetében igaz, hogy a vevők döntő többségével 5-8 interakcióra van szükség mire vásárolnak. Egy vadidegen embertől, vagy egy ismeretlen boltból nem szívesen veszünk semmit.

De ha megmutatod magadat, a gondolataidat, és persze ami a legfontosabb: az arcodat is adod hozzá, akkor megismernek majd. Hidd el, hogy ez az eladásidon is meg fog látszani.

Ha pedig a termékeidet is bemutatod egy-egy videóban, akkor az egyrészt sokkal jobban leköti az emberek figyelmét, sokkal több mindent tudsz elmondani így nekik, bemutatva az előnyöket, a használatot.

Facebook algoritmus

A másik indok a videózásra az pedig nem más, mint a Facebook algoritmusa. A Google által birtokolt Youtube konkurenciájaként a videós tartalmakat előtérbe helyezte, ennek megfelelően önmagában a videó típusú posztok több emberhez jutnak el, mint például egy képpel ellátott. Ettől függetlenül persze szöveget is írhatsz a videóhoz, sőt írj is!

5 eredményes video típus

1. Termék vetítés

Ezt szeretni fogod! A képvetítés formátum összességében azért lesz eredményes, mert könnyen elő tudod állítani, így többet és gyorsabban tudsz belőle „gyártani”. Nem kell hozzá semmilyen külön szoftver, vagy kamera. Egyszerűen fogd a képeidet és a Facebook poszt létrehozásakor válaszd a fénykép/videó és azon belül a Vetítés létrehozása menüpontot.

Lehetőleg egyforma képarányú termékképeket válasz, beszúrhatsz közben 1-2 hangulatképet is. Válasz ingyenes zenét és áttűnést hozzá, a végére tedd be mindig a logódat is. Ettől egyszerűbb nem is lehet a videó létrehozás.

2. Hogyan készül

Az emberek imádják a Hogyan készült videókat, még külön TV műsorok is vannak erre. Fogd a telefont, állítsd be és dogozz egy kicsit. Vedd fel a termék elkészítésének fontosabb fázisait, így jobban értékelik majd a végeredményt.

3. Használat közben

A terméked szép és vonzó, hiszen azért árulod, hogy sokakat elbűvölj vele. Node mire jó a vevőnek? Mutasd be, hogyan lehet használni, felvenni, levenni, elhelyezni, mi fér bele és mire is jó. Ossz meg apró trükköket, praktikákat, amire nem is gondolnak, pedig neked már természetes. Hangsúlyozd a terméked előnyeit, amit megkülönböztet a versenytáraidtól.

4. Vicces: mire NE használd

Az emberek a Facebookra szórakozni járnak, nem pedig vásárolni. A finom humor kiváló tere annak, hogy megmutasd, mire is vagy képes, mennyire vagy kreatív. Jelenítsd meg a termékeidet szokatlan környezetben, vicces élethelyzetben. Tudod, amikor valami nem illik a képbe. Ez felkelti az érdeklődést és oldja a hangulatot. Sőt, ha elég poénosra sikerül, akár meg meg is osztják. De ezt se bízd a véletlenre! A szöveg végére mindig írd oda, hogy osszák meg, ha tetszett nekik, mert így sokkal többen teszik meg ezt.

5. Animáció

Ha nem szeretsz szerepelni, akkor készíthetsz apró animációkat is, ami elmeséli a történetedet, a gondolataidat, tanácsaidat. Használj hozzá szöveget, rajzokat. Egyszerűen készíthetsz ilyeneket például a Biteable honlapon akár ingyenesen is.

Gyerekjáték a videózás

Gyerekjáték a videózás

Manapság már nem kell hozzá semmilyen különleges felszerelés, szinte bármelyik okostelefon képes megfelelő minőségű videó készítésére. Kezd el te is! Hidd el, hogy nem nagy ügy, ahogy haladsz vele, egyre rutinosabb és magabiztosabb leszel, és egyre könnyebben fog menni. Lényeg, hogy CSINÁLD!

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg az ismerőseiddel is.

Töltsd le az INGYENES ebookot!

Mitől jobb az egyik weboldal, mint a másik?
Új weboldalad garantáltan bevételt fog termelni neked, ha ezt a 10 fontos dolgot szemelőtt tartod.
Szerezz megrendeléseket és új ügyfeleket hatékonyan.
Töltsd le az ingyenes siker repectet >>

A szerzőről

Krizsán Csaba marketing kivitelező

Krizsán Csaba

Online marketing kivitelező, az Online Rakéta alapítója
„Küldetésem, hogy a magyar vállalkozók az online piactéren is sikeressé váljanak, biztos technikai hátteret tudva maguk mögött, hogy csak az üzlettel kelljen foglalkozniuk.”

Tetszett ez a cikk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Megosztás Twitter-en
Megosztás Linkdin-en
Megosztás Pinterest-en

Hozzászólások

Töltsd le az INGYENES ebookot!