Krizsán Csaba     marketing kivitelező     komplex vevőszerző rendszerek

5 film, amit vállalkozóként látnod kell

Másoktól tanulni vállalkozóként is kötelező érvényű dolog. Személy szerint imádom a filmeket. Ha tehetem, akkor mozizással kapcsolódom ki. De miért ne köthetnénk össze a kellemest a hasznossal? Íme néhány film, ami nem csak szórakoztató remekmű, de még tanulhatsz is belőlük.

Tőzsdecápák (1987)

Oliver Stone rendezésében készült Tőzsdecápák (Wall Street) filmben nyújtott alakításáért Michael Douglas nem véletlenül nyerte el a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat. Gordon Gekko sikeres, gátlástalan üzletember, aki másokon nyerészkedik, nem éppen legális módszerekkel.

A fiatal tőzsdeügynök, Bud Fox példaképként tekint rá, míg rá nem jön a sikerének titkára, és lebuktatja a nagymenőt. Hiába, nem mind arany, ami fénylik.

Kedvenc idézetem a filmből, ami talán még aktuálisabb, mint 30 évvel ezelőtt volt: „A legértékesebb árucikk, amit ismerek, az információ.”

Social Network – A közösségi háló (2010)

A Facebook közösségi oldal alapításáról, indulásáról szóló filmet már többször is megnéztem. Ha még nem láttad, akkor ne hagyd ki. Történetileg vezet végig a Facebook fejlődésén a film a kezdetektől egészen a sikerig, aminek persze ára van.

Érdekes látni, hogy egy egyszerű ötletből hogyan formálódik a mára az emberek magán és üzleti életét befolyásoló platform. Milyen buktatók és állomások vannak, mi kell a fejlődéshez és hogyan csinálták.

Kedvenc idézetem a filmből: „Az internet nem ceruza, az internet toll. Amit leírt az ember, nem tudja többé kitörölni.”

Social network

A Wall Street farkasa (2013)

Hogyan ne szerezzük elkölthetetlen mennyiségű pénzt. Martin Scorsese nevével fémjelzett alkotás méltán kerül a megnézendő filmek listájára, mely a pénzügyi világ visszás logikáját, a pénz hajszolásának végtelen abszurdját állítja középpontba. Elvonatkoztatva a film cselekményétől jó néhány frappáns gondolattal lehetünk gazdagabbak, ha megnézzük Leonardo DiCaprio remek alakítását.

Kedvenc idézetem a filmből: „Ahhoz, hogy megbízz valakiben, először is önmagadban kell megtanulnod bízni.”

Jobs (2013)

Hogyan is születik egy márka, amit mindenki ismer. Steve Jobs, az Apple alapítója a számítástechnika megújítójaként vonult be az iparág történetébe. A róla készült életrajzi filmben nyomon követhetjük pályafutásának főbb állomásait, sikereit, a bukását és a nagy visszatérést is.

Kedvenc idézetem a filmből: „Ha meg tudod érinteni valaki szívét, akkor nincs határ.”

Az alapító (2016)

Kevesen ismerik Ray Kroc nevét, pedig ő fejlesztette milliárdos birodalommá és a világ egyik legismertebb márkanevévé a McDonald’sot. Ötletek mindig vannak a világban, a kérdés, hogy mire megyünk velük. Tudunk-e és merünk-e újítani, és hogyan lesz mindebből sikeres üzlet? Lehet, hogy nem úgy, ahogy először azt tervezzük.

Kedvenc idézetem a filmből: „A világon semmi sem helyettesítheti a jó öreg kitartást, a tehetség sem.”

Az alapító film

Töltsd le az INGYENES ebookot!

Mitől jobb az egyik weboldal, mint a másik?
Új weboldalad garantáltan bevételt fog termelni neked, ha ezt a 10 fontos dolgot szemelőtt tartod.
Szerezz megrendeléseket és új ügyfeleket hatékonyan.
Töltsd le az ingyenes siker repectet >>

A szerzőről

Krizsán Csaba marketing kivitelező

Krizsán Csaba

Online marketing kivitelező, az Online Rakéta alapítója
„Küldetésem, hogy a magyar vállalkozók az online piactéren is sikeressé váljanak, biztos technikai hátteret tudva maguk mögött, hogy csak az üzlettel kelljen foglalkozniuk.”

Tetszett ez a cikk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Megosztás Twitter-en
Megosztás Linkdin-en
Megosztás Pinterest-en

Hozzászólások

Töltsd le az INGYENES ebookot!