Krizsán Csaba     marketing kivitelező     komplex vevőszerző rendszerek

[KÖTET-LENÜL] De Marco: Gyorsítósáv a milliókhoz

Jöjjön most egy szubjektív könyvajánló. Ez egy olyan írás, amit minden vállalkozónak érdemes elolvasnia. De Marco: Gyorsítósáv a milliókhoz című könyve.

⚜️ A könyv

Elolvastam De Marco: Gyorsítósáv a milliókhoz c. könyvét. Azt hiszem ez a két nap többet ért, mint amit az elmúlt 10 évben tanultam. Minden egyes fejezetnél az volt az érzésem, hogy „basszus, hogy erre nem gondoltam”, és azt hittem, hogy már biztos nem tud újat mondani utána, pedig de. És ez egészen a könyv végéig eltartott, minden egyes fejezetnél. Befejezvén megtörten tekintettem rá előtte lévő önmagamra.

Elég béna címe van. Lehet, hogy sokan azért nem olvassák el, mert azt hiszik, hogy „na, megint egy könyv, hogy hogyan legyünk milliomosok”. Pedig egyáltalán nem erről szól, hanem arról hogy hogyan változtasd meg az életedet, hogy úgy élhess, ahogyan szeretnél. Sőt, ennél tovább megy, mert kifejti azt is, hogy milyen életcél az, amit érdemes kitűzni, ami majd nagy biztonsággal boldoggá tesz (mert valószínű, hogy most azért akarsz milliomos lenni, hogy boldog légy).

Az író újradefiniálja a vagyon fogalmát is (lehet, hogy angolul érthetőbb, így magyarban elég suta volt a hasonlat), de szerinte a vagyon (vagy nevezzük inkább értéknek, amit birtokolsz) az nem az anyagi javakat jelenti, hanem a család (emberi kapcsolatok), az egészség és a szabadság (a választás szabadságának) hármasát. Persze ahhoz, hogy azt tudd tenni, amit csak akarsz, ahhoz pénz is kell, de a pénz csak eszköz, nem pedig maga a cél.

⚜️ A célok

Fontos tudni, hogy mit szeretnél. Ha nem tudod, hogy hová szeretnél eljutni, akkor soha nem fogsz odaérni. És itt nem elegendőek az általános célok, konkrét eredményeket kell megfogalmaznod és annak eléréséért tenned is kell.

Számos könyv és tanácsadó megmutatja a célt az embereknek, de nem mutatja meg, hogy hogyan lehet azokat elérni, vagy hamis utakkal, könnyű utakkal kecsegtetnek. Pedig:
1️⃣ Nincs könnyű út! Kitartónak kell lenni.
2️⃣ Az úton neked kell végigmenned.
3️⃣ Magad irányítod a sorsodat.
4️⃣ A történésekért te vagy a felelős és mindig te vagy a hibás is!

De Marco: Gyorsítósáv a milliókhoz ajánló

⚜️ A törvények

A könyv második felében találjátok a Gyorsítósáv 5 törvényét. Ezt mindenképpen gondosan olvassátok el és gondoljátok is végig a saját vállalkozásotokra. Ne higgyétek, hogy befizettek 200ezer forintot és csak ettől utána milliomosok lesztek, mert ez ellentmond a Belépés törvényének. Lehet, hogy a vállalkozás fog pénzt termelni, még akár meg is élhettek belőle, de csak úgy, ha „nyúlként ugráltok répáról répára”. Hacsak nem találtok egy olyan dolgot, amiben jobbak tudtok lenni, mint a mások!

Találni kell egy olyan dolgot, ami megfelel az 5 törvénynek, teljesíti a Kereslet, a Belépés, az Irányítás, a Nagyságrend és az Idő törvényét is. Igaz, hogy kell hozzá idő mire beindul majd a vállalkozás, de utána sokkal nagyobb növekedési potenciál lehet benne.

⚜️ Legjobb mondások

Végezetül jöjjön még egy „best of” mondások a könyvből, amik tetszettek:

☑️ „Sajnos a kerekesszék nem fér el egy Lamborghini csomagtartójában.”
☑️ „Minden munkahely szívás.”
☑️ „Az egyetlen dolog, ami megakadályozza, hogy tanuljak, az iskola.”
☑️ „A pénz igenis fán terem.”
☑️ „A puszta gondolkodás soha senkit nem tett még gazdaggá.”
☑️ „A szabadságnak ára van, és pénzben mérik.”
☑️ „Ma van az életed hátralévő részének kezdete.”
☑️ „Nincs olyan dolog, amit ne csinálna már valaki. Csináld jobban!”

Töltsd le az INGYENES ebookot!

Mitől jobb az egyik weboldal, mint a másik?
Új weboldalad garantáltan bevételt fog termelni neked, ha ezt a 10 fontos dolgot szemelőtt tartod.
Szerezz megrendeléseket és új ügyfeleket hatékonyan.
Töltsd le az ingyenes siker repectet >>

A szerzőről

Krizsán Csaba marketing kivitelező

Krizsán Csaba

Online marketing kivitelező, az Online Rakéta alapítója
„Küldetésem, hogy a magyar vállalkozók az online piactéren is sikeressé váljanak, biztos technikai hátteret tudva maguk mögött, hogy csak az üzlettel kelljen foglalkozniuk.”

Tetszett ez a cikk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Megosztás Twitter-en
Megosztás Linkdin-en
Megosztás Pinterest-en

Hozzászólások

Töltsd le az INGYENES ebookot!